Sunday, March 8, 2009

PEMILIHAN UMNO: SEK KEBANGSAAN & TIANG SERIBU

Sempena pemilihan Umno Mac 24 nanti, para ahli Umno atau dengan lebih tepat perwakilan Umno yang di kenali dengan pelbagai nama seperti G-2 (Group of Two), G-6 dan G-7 telah mencipta beberapa singkatan baru atau bahasa rahsia antara para perwakilan dan calon. Antaranya:

SK (Sekolah Kebangsaan): SALAM KOSONG

SI (Sekolah Inggeris): SALAM ISI

SATU TIANG: RM100

DUA TIANG: RM200

TIANG SERIBU: RM1,000

Yakinlah selepas pemilihan nanti, orang yang sama akan bercakap mengenai ketuanan Melayu…

Rujukan: http://thestar.com.my/news/story.asp?file=/2009/3/8/focus/3434195&sec=focus

3 comments:

ctangang said...

Encik saya tidak faham.

Ini bagi wang kah, ?

ctangang said...

Saya tidak faham encik.

Kena bayar kah kalau hendak mengundi calon?.

Anonymous said...

macam mana kau tahu ini semua? orang umno cakap pada kau ke? kalau pasal duit aku rasa semua orang nak. lebih2 lagi zaman orang tak ada duit ni.
pilih atau tidak calon itu bab kedua. sebab masa undi, tak ada siapa yang tahu.. tak timbul isu beli undi. macam tu jugak masa pilihanraya