Tuesday, February 2, 2016

ULTRAS KEDAH LAUNG "KAMI NAK NAJIB UNDUR"NAMPAKnya krisis Menteri Besar Kedah sudah merebak ke sukan dan malam tadi apabila ribuan penyokong Hijau Kuning melaungkan "KAMI NAK NAJIB UNDUR", (lihat video di atas), sebelum bermulanya perlawanan bolasepak persahabatan di antara Kedah dan Sungai Ara FC. 

Kejadian di Stadium Darulaman malam tadi adalah satu tragedi, tidak pernah berlaku di mana-mana stadium di Malaysia.

Kita berharap Menteri Sukan Khairy Jamaluddin dapat menasihati penyokong-penyokong bolasepak agar tidak mencampur adukkan sukan dengan politik.

Kita risau penyakit meminta Najib Razak berundur ini akan merebak ke stadium-stadium seluruh negara terutama stadium yang penuh sesak dengan penonton seperti Johor, Kelantan dan Selangor.

Khairy kena cepat buat kenyataan mempertahankan bos beliau.

Tetapi di Kedah agak sukar. Orang Kedah dah sampai ke tahap meluat dan sebab itulah ada nyanyian ditujukan kepada bos beliau.

Tetapi masih belum terlambat untuk Khairy menyelamatkan keadaan sebelum ia merebak ke stadium lain dengan mengharamkan laungan seumpama itu.

5 comments:

Anonymous said...

Kah..kah caiii.. cerita mcm nk runtuh stadium..
Hng pi tgklah stadium mampuih nk bg penuh smlm.. bg minyak moto tshirt preee pon nk penuh 1/4 stadium pon payahh

Taw laa mukeliss byk duit dh tabor sponsor helang merah.. pndai2 dia ubah Skuad Kenari jd Helang.. duit byk anak madey ni beli budak2 bola dgn mat2 moto utk tnjuk kunun 'rakyat' Kedah sokong dia.. ulaq sendok laa mukeliss ni..

tangkapbasah said...

anon kat atas ni bashah ka?

Anonymous said...

Bukan bashah tu..tu pencacai dia..org mcm ni bg duit senyap la dia..

Anonymous said...

Bukan bashah tu..tu pencacai dia..org mcm dia tu bg duit senyap la dia

Anonymous said...

Bukan bashah tu..tu pencacai dia..org mcm dia tu bg duit senyap la dia