Tuesday, June 18, 2013

ROSMAH MANSOR: WANITA PALING BERKUASA DI MALAYSIA

Ini lah yang disiarkan oleh akhbar The Star di muka surat 5 hari ini. Ini bukan lagi persepsi tetapi satu penyataan bercetak yang disiarkan oleh salah sebuah akhbar terlaris negara.

Blogger Kadir Jasin ada menulis mengenai perkara ini di blog beliau:  http://kadirjasin.blogspot.com/2013/06/rosmah-most-powerful-woman-in-malaysia.html

Senarai 10 Wanita Paling Berkuasa di Malaysia yang disiarkan oleh akhbar tersebut:

1. Y.A.Bhg Datin Paduka Seri Rosmah Mansor
2. Tan Sri Dato' Seri Dr Zeti Akhtar Aziz
3. Tan Sri Datuk Seri Michelle Yeoh
4. Dato' Ambiga Sreenevasan
5. Y.B. Nurul Izzah binti Anwar
6. Y.B. Hannah Yeoh
7. Y.B. Teresa Kok Suh Sim
8. Geethanjali G
9. Datuk Jamelah Jamaluddin
10. Datin Paduka Marina Mahathir.

(Jelapang: Tiada tokoh Wanita Umno di dalam senarai di atas).

1 comment:

Enam Jahanam said...

Ok lah tu, wanita pertama Malaysia. Tak kan nak jadikan ambiga pulak sebagai wanita paling berkuasa? Kalau kat US pun first lady pun dapat ranking yang sama gak.