Friday, December 10, 2010

"FUCK NAZRI AZIZ, SUCKS BANANA"

"MCA tidak mahu ada sistem “abang besar, abang kecil” dalam BN. Keputusan penting kerajaan jangan dibuat di dalam Mesyuarat Majlis Tertinggi UMNO, sebaliknya keputusan itu perlu dibuat dalam Kabinet. Pemimpin UMNO perlu berhenti menggunakan perkatan sensitif seperti “pendatang” (immigrants), “penumpang” (passengers), “terhutang budi” (indebted to), “kurang patriotic” (unpatriotic) and “ketuanan Melayu” (Malay supremacy). " - Kenyataan Chua Soi Lek di Konvensyen Barisan Nasional (5 Disember 2010). http://kelabchedet.com/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=3833

Siapa yang menyokong kenyataan ini? Presiden Gerakan Koh Tsu Koon.

Kata Koh Tsu Koon menerusi satu kenyataan media bertulis: "mengumumkan dasar-dasar kerajaan yang penting selepas mesyuarat-mesyuarat Umno dan bukannya selepas mesyuarat Kabinet atau BN telah menimbulkan tanggapan bahawa tiada kesemarataan di dalam BN di kalangan parti komponen seperti mana termaktub di dalam Perlembagaan BN." http://www.thesundaily.com/article.cfm?id=54926

Kenyataan Koh Tsu Koon adalah contoh terbaik betapa bersatunya hati kaum Cina, baik dari MCA, Gerakan atau DAP demi kepentingan kaum mereka.

Malangnya, reaksi pemimpin Melayu selalunya lambat. Dalam kes ini, tiga hari selepas Chua Soi Lek membuat kenyataan baru lah kita terdengar bantahan dari Naib Presiden Umno Hishammuddin Hussein.

Tetapi lain pula dengan Nazri Aziz. Beliau memilih untuk bersama Wee Meng Chee (Namewee) untuk memberi sokongan moral kepada anak muda Cina yang anti Melayu ini.

Apa kata Nazri?

"Saya percaya orang muda (Namewee) ini disalahertikan dan niat beliau disalahtafsirkan". http://www.malaysia-instinct.com/english/index.php?option=com_content&view=article&id=1139:namewee-is-not-racist-nazri-aziz&catid=98:breaking-news&Itemid=732

Nazri lebih berminat mempromosikan Namewee dari mempertahankan bangsa sendiri.

Semoga Namewee dapat menghadiahkan satu lagu untuk Nazri sebagai satu penghormatan. Namewee harus mempertimbangkan menamakan lagu ini 'FUCK NAZRI AZIZ, SUCKS BANANA", sepertimana Namewee mendendangkan sebuah lagu kepada seorang guru Melayu yang bernama Siti Inshah (lihat video di atas).

4 comments:

Anonymous said...

Hahaha...betul betul. Lagu tu memang sesuai. Rasa terhina sangat bila tengok gambar budak tu diraikan macam wira di parlimen. Apa jasa dia???

AnakGanu said...

serious fucking shit to Namawee & lembu dalam kabinet Najib...Nazri Aziz.....fak to both of u babis!!

Anonymous said...

Betapa bodoh dan bebalnya si Nazri Aziz kepala batu seorang ni.Dengan senang beliau di perbodohkan oleh anak Cina sial yg menghina dan mempersenda bangsa Melayu dan Kerajaan.Anak pendatang ini sepatutnya diambil tindakan tegas diatas perbuatan nya itu,tetapi sebaleknya Si Bangsat Nazri ini telah bersimpati dan melindunginya pula.Perbuatan nya itu bukan sahaja mengecewakan tetapi telah menimbulkan rasa marah tidak terhingga kepada Nazri Aziz dan juga kerajaan pimpinan Najib.

Ternyata Nazri Aziz telah menjadi liabiliti atau beban kepada kerajaan pimpinan Najib.Beliau perlu disingkir segera untuk kebaikan UMNO dan kerajaan.

Askar Tua

Anonymous said...

Kalau Dtk Seri Nazri Aziz anak Melayu cuba buat sesuatu pada inti malaysia ini...dulu lagu kebangsaan dihina sekarang Dtk...akan datang agar melayu ...tangkap dia bagi geng kpg baru K.L tahu lah kita nak buat.