Tuesday, February 4, 2014

MB TERENGGANU BERJAYA BAWA BALIK SEMINAR DARI ANTARTIKASeorang rakan dari Terengganu yang datang bercuti di utara semasa Hari Raya Cina baru-baru amat bimbang mengenai kesihatan Menteri Besar beliau yang BEREXPEDISI SAINTIFIK di Antartika.

Walaupun berulangkali diyakinkan bahawa lawatan tersebut adalah PENGORBANAN besar Ahmad Said untuk rakyat Terengganu, rakan kita masih tidak berpuashati kerana bimbang akan kesihatan YAB dari Terengganu ini di tempat cuaca yang amat sejuk berbanding suhu di Kampung Kalong, Kemaman, tempat lahir MB Terengganu ini.

Hari ini, Ahmad Said selamat tiba di tanahair selepas berada di Antartika selama 11 hari.

Hasil expedisi tersebut, satu SEMINAR akan diadakan.

Berikut ialah kenyataan Ahmad Said semasa ketibaan di KLIA hari ini:

"Susulan kepada ekspedisi itu, satu seminar membabitkan saintis dari Malaysia dan Chile dijadual berlangsung pada Ogos depan bersempena 'The Biennial SCAR Open Science Conference and Delegates Meeting 2014."

Baca di sini: http://www.sinarharian.com.my/nasional/ahmad-said-ekspedisi-antartika-bukan-pembaziran-1.247597

TAHNIAH KEPADA MB TERENGGANU.

Seminar sepenting ini seharusnya dirasmikan oleh sekurang-kurangnya oleh Perdana Menteri.

TAHNIAH SEKALI LAGI KEPADA AHMAD SAID. Tanpa lawatan tersebut, tidak pernah pun kita terfikir akan perlunya diadakan seminar sedemikian rupa.

Salam dari MB Terengganu semasa di Antartika boleh dibaca di sini: http://teganukita.blogspot.com/2014/01/salam-mb-terengganu-dari-antartika.html

1 comment:

Anonymous said...tak lama lagi salji akan turun di terengganu hasil lawatan MB