Friday, April 15, 2022

ISMAIL SABRI BUKAN PERDANA MENTERI YANG DIGERUNI ORANG POLITIK, MUDAH DIKOTAK KATIKAN

 

APABILA Muhyiddin Yassin bergelar Perdana Menteri, ramai pemimpin politik TAKUT kepada Muhyiddin termasuk Zahid Hamidi yang didedahkan oleh Muhyiddin sendiri membawa bertimbun file meminta PERTOLONGAN untuk dilepaskan dari diPENJARAkan.

Begitu juga Najib Razak. Muhyiddin ketika itu bukan pun Presiden Umno atau Naib Presiden Umno. Muhyiddin dari parti musuh Umno iaitu Bersatu.

Apabila Tun Dr Mahathir Mohamad menjadi Perdana Menteri kali kedua, lintang pukang pemimpin-pemimpin Umno dan semasa pentadbiran Dr Mahathir, Najib ditangkap, rumah digeledah, beg tangan mahal-mahal Rosmah Mansor dirampas, Najib dan Rosmah di dakwa dan Najib dijatuhkan hukuman PENJARA 12 tahun. Tun juga pada masa itu bukan Presiden Umno dan bukan Naib Presiden Umno.

Tun Abdullah Badawi dikatakan seorang yang lembut tetapi para pemimpin Umno GENTAR dengan beliau. Ada Menteri yang memegang jawatan dalam tempoh singkat dan digugurkan oleh Pak Lah.

Kini Ismail Sabri bergelar Perdana Menteri. Pertama kali dalam sejarah Umno seorang Naib Presiden Umno memegang jawatan politik tertinggi di dalam negara.

Ada pemimpin politik TAKUT dan GENTAR kepada Ismail Sabri yang dikenali sebagai MAIL di kalangan ahli politik?

Ada kah orang politik TIDAK takut dengan Perdana Menteri?

Semasa PRN Johor, Zahid "tolak tepi" Mail dan beri penghormatan kepada Najib di atas kemenangan besar Umno di Johor. 

Semalam Majlis Kerja Tertinggi Umno bermesyuarat dan Mail diARAH oleh MKT yang diketuai Zahid Hamidi supaya JANGAN sambung MOU yang ditandatangani dengan pembangkang.

Di ARAH, ya, diARAH! 

Yang jelas Zahid tak TAKUT dengan Mail. Zahid tak takut kepada Perdana Menteri.

Kenapa begitu? 

Kerana Ismail Sabri tak berani seperti Dr Mahathir, seperti Muhyiddin, seperti Pak Lah. Pentadbiran yang cukup lemah, boleh di tolak ke sana ke mari oleh Zahid.

Jika Ismail percaya dengan keputusan MKT bahawa beliau akan dicadangkan sebagai PM untuk PRU-15, maka Ismail antara mereka yang hidup mereka mudah diTIPU.

Di Johor, Zahid pernah berkata, "barang lain yang di order, barang lain yang dapat".

Kalau tak percaya, Ismail tanyalah bekas Menteri Besar Johor HasniMohammad.

Ismail akan mengalami nasib yang sama seperti Hasni selepas PRU 15. 

No comments: