Sunday, January 24, 2016

SLOGAN BARU BERIKUTAN TRAGEDI MUKHRIZ - BOS DIDAHULUKAN, KESETIAAN DIUTAMAKAN

A photo on Langkawi MP Datuk Nawawi Ahmad's Facebook page shows Kedah Menteri Besar Datuk Seri Mukhriz Mahathir (centre, red shirt) meeting with Prime Minister Datuk Seri Najib Razak (centre, blue) at the Langkawi airport tarmac shortly after the latter's arrival in the island resort this evening. – Facebook pic, January 23, 2016.

MASIH kah kita ingat slogan 2009 yang diperkenalkan oleh Najib Razak - Rakyat didahulukan, pencapaian diutamakan (people first, performance now)?

2016, sudah ramai pemimpin Umno dan kakitangan kerajaan yang tidak sebulu dengan Najib dipecat.

1. Muhyiddin Yassin hilang jawatan Timbalan Perdana Menteri.

2. Shafie Apdal hilang jawatan Menteri.

3. Timbalan SB Hamid Bador dipindahkan ke JPM dari Jabatan Polis

4. Peguam Negara Ghani Patail

5. Hamidah Osman - sampai ke tahap perabot rumah dilelong.

6. Kini giliran Mukhriz Mahathir yang akan dipecat minggu hadapan.

Kepada Ketua-Ketua Bahagian, Menteri dan Timbalan Menteri, dan mereka yang berjawatan, belajarlah dari TRAGEDI yang menimpa mereka yang di atas ini.

Berpeganglah kepada slogan baru jika mahu selamat dan tidak dipecat oleh Najib.

Amalkan slogan: "BOS DIUTAMAKAN, KESETIAAN DIUTAMAKAN (BOSS FIRST, LOYALTY NOW)


4 comments:

Anonymous said...

Jilat jangan tak jilat!,nanti gelap masa depan sekiranya bersuara.Penjajahan alaf baru.

Anonymous said...

Perdana menteri Sial!!

Lepas satu atu dia buat hal!!!

Joe Harry said...

Umur dah 48tahun. Jadi ahli umno dr umur 20tahun. Dulu bangga jadi ahli umno tapi sekarang terlalu menyampah dengan umno walaupun masih ahli umno. Duduk kat RnR tengok perwakilan balik dari pau pun dah naik menyirau darah terasa macam nak maki jer perwakilan tu. Sebabnya pakat dok p angguk apa yg najib cakap. Semua orang kat tempat kerja dari bos sampai tukang sapu dah tak nak undi bn disebabkan najib. Apakah perwakilan ni tak pernah bercampur dengan masyarakat ka.. tak sayang kat umno ka yang dok p cium bontot najib tu.. mampuih ka umno tanpa najib. Tak makan kedarah ka rakyat kalau najib tak jadi pm..

Anonymous said...

Derma dipulangkan...rakyat diGSTkan