Wednesday, September 23, 2015

ISTIMEWANYA 1MDB, GABENOR BANK NEGARA PUN DIKRITIKNYA



SEJAK isu 1MDB timbul, semua orang salah KECUALI 1MDB dan Najib Razak.

Sesiapa saja yang mengeluarkan kenyataan dan tidak enak di telinga Najib dan 1MDB, dituduh cuba menjatuhkan kerajaan.

Dua hari lepas Gabenor Bank Negara Zeti Aziz menjadi sasaran 1MDB. 

Hanya di Malaysia, kenyataan Gabenor Bank Negara dipertikaikan.

Begitulah kebal, hebat dan istimewanya 1MDB.

http://www.sinarharian.com.my/nasional/1mdb-kesal-dengan-kenyataan-zeti-mengenai-ringgit-1.433469

9 comments:

Anonymous said...

Semoga berkat doa solat hajat jumaat dapat mensabitkan kebenaran SECEPAT mungkin.

Dah nampak sangat 1MDB ni banyak masaalah.

Esa Adam said...

Kalau Najib pun ramai yg kritik kaw kaw tak kan GBN kita tak boleh kritik. Zeti ni cuma jadikan 1MDB sebagai scapegoat. Rupiah jatuh 1mdb punya hal ke. Begitu juga China Yuen.

Anonymous said...

Mula nya rasa kecewa jgk dgn zeti sb berdiam diri
Dan asyik kata everything is ok...
Ekonomi kukuh bla bla bla...
Now die sendiri dah ckp,dah bersuara
Sebab apa?
Sb mgkn die dah rs terdesak utk bersuara
Sb apa?
Sb something is wrong here & there now
Sb apa?
Sb dia nmpk mcm tiada penyelesaian pon isu ini
Sb apa?
Sb dia dah mula nmpk shit things will come upon from now on!
So...kesan kisah 1mdb akan mula terase not far from now?

Pojy MBSB said...

Sdap kau punya alasan. Tp syg nampak sgt cm xmembc

Anonymous said...

Najib punya ckp satu dunia tak percaya... Tan sri zeti bercakap satu dunia mendengar dgn teliti...

Anonymous said...

kalau rupiah dan yuen jatuh pun apa ada hal...
peduli apa kita?
kenapa ringgit kena? kan mf kata elonomi kukuh, pelabur banyak kenapa duit jatuh?
semua ok dan hebat hebat kenapa duit kita tak laku?
rupiah

Anonymous said...

Apa hang ingat zeti tu raja ke? Ada imuniti... Tak boleh usik? Pirahh mabok...

Anonymous said...

Aku setuju ngan anon 1106. Satu dunia nilai matawang jatuh tapi x de 1MDB di negara mereka. Di zaman Tun, ringgit jatuh lebih teruk walaupun 1MDB belum ditubuhkan. So x patut kata ringgit jatuh sebab 1MDB. Ini bukan fakta tapi fitnah.

1MDB tu ada aset dan matalamat yg baik, cuma ia terjerat dengan fitnah dan persepsi negatif oleh pembangkang dan sewaktu dengannya. Fasal masalah, ia ada di mana-mana. Cari jelah penyelesaiannya.

Anonymous said...

Satu dunia matawang jatuh walau takde 1mdb, tapi rm berbanding negara Asia lain tak pernah jatuh teruk tahun 97 takde 1mdb. Tapi disebabkan 1mdb, rm jatuh lebih teruk berbanding baht dan peso, tahun 97 takdela teruk cam skg. Realitinya, duit rm dah tak laku berbanding duit Thailand dgn filipina, ini hakikat. Kalau tak reti tu toksahlah nak menunjuk pandai sangat.